top of page
kbh-museum-64883-mellem.jpg

Vesterbrogade 57, 2. sal

Fra november 1917 til maj 1918

Lona og Fleron fraflytter lejligheden i Pile Allé omkring årsskiftet 1916-17 - samtidig med at Lona bliver indlagt på nerveklinik. 

Har Fleron mon taget bolig i sommerresidensen "Villa Fleron" i Aalsgaarde? Her bliver der annonceret efter tjenestepiger til "enligt herskab". Men "enligt" bruges i annoncer om barnløse ægtepar, så det betyder ikke nødvendigvis, at Lona stadig har været indlagt. I en af annoncerne kan samtale evt. finde sted på hotel Dagmar, så det tyder på, at Fleron ikke har haft bopæl i København.

Lona og Fleron dukker atter op i Politiets mandataller for november 1917. Nu bor de på 2. sal i hjørneejendommen "Absalonshus" på Vesterbrogade 57 - lige ud til Skydeselskabets bygning. 

Det er Fritz Theodor Benzen, der omkring 1910 har taget et billede af Vesterbrogade med "Absalonhus" i ryggen. Billedet findes i Københavns Museums samling på Kbhbilleder.

I maj 1918 er Lona og Fleron ikke længere at finde i lejligheden. De annoncerer i marts 1918 efter en tjenestepige til "Villa Fleron" i Aalsgaarde. Men ved slutningen af måneden sætter de villaen og Lonas indbo til salg. 

bottom of page