top of page
nerveklinik.JPG

Professor Viggo Christiansens nerveklinik

Lille Strandvej 18

Januar 1917

Nogenlunde samtidig med at Lona og Fleron fraflytter lejligheden i Pile Allé, bringer BT en notits om, at Lona er blevet indlagt på Professor Viggo Christiansens nerveklinik på Lille Strandvej 18 i Hellerup.

Vi ved ikke præcist hvorfor, og vi ved heller ikke hvor længe. Flytter parret fra Frederiksberg, fordi Lona har fået et nervesammenbrud over at være spærret inde i Danmark? Eller får Lona et nervesammenbrud, fordi parret bliver økonomisk hårdt ramt af krigskonjunkturerne og må begynde at sælge ud af aktiverne? 

Viggo Christiansen er professor på den nyoprettede neurologiske poliklinik på Rigshospitalet; men han har siden 1907 drevet denne eksklusive privatklinik i Hellerup. Der er plads til 15 patienter, der alt efter værelsets størrelse og beliggenhed betaler mellem 7 og 12 kroner i døgnet for indlæggelsen.

Ved oprettelsen i 1907 er der masser af luft og lys omkring bygningen. Udover "smagfuldt" indrettede værelser byder klinikken på faciliteter som "glødelysbad" og "skeletbad", Alle gulve er dækket med tæpper, og overalt er der skilte, der indskærper stilhed, mens hvidklædte sygeplejersker sørger for patienterne.

Blandt andre kendte der lader sig indlægge hos Viggo Christiansen, kan nævnes Betty Nansen. 

Billedet stammer fra Gentofte Lokalhistoriske Arkiv. 

bottom of page