top of page

Nyt fund! Salget af Lonas ejendele

Selvom jeg systematisk har gennemsøgt mediestream på alle mulige varianter af Barrison, Lona og Fleron, bliver der på forunderlig vis ved med at dukke nye hits op, når jeg søger.


I dette tilfælde en ganske væsentlig annonce. Den 26. marts 1918 - dvs. godt 14 måneder efter at Lona blev indlagt på nerveklinik og parret begyndte at sælge ud af ejendommene på Frederiksberg - bliver "Villa Fleron" i Aalsgaarde sat til salg - inklusiv Lonas bohave. "Realiseres samlet eller delt underhånden grundet på bortrejse".


Selve salget bliver tilsyneladende ikke til noget med det samme. Da BTs journalist i august 1918 fanger Gertrud Barrison på Københavns hovedbanegård, er hun på vej mod Aalsgaarde for at besøge Lona og Fleron i villaen.


Jeg har tolket en annonce fra overretssagfører Philipson den 25. september 1919 om, at "Villa Fleron" er til salg, som at Fleron og Lona vælger at sælge, da de er rejser til Wien.


Men annoncen viser, at de i hvert fald 1½ år tidligere var parate til at sælge. Og så giver den et fantastisk indblik i Lonas ejendele.


51 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Historien om Barrison-feberen bygger på meget forskellige materialegrupper. De vigtigste er: Historisk litteratur om perioden i almindelighed Slægtshistorisk materiale om søstrenes (og de andre hoveda

bottom of page