top of page

Hvor boede Lona i Paris?

Fra vinteren 1898 til efteråret 1900 trækker Lona Barrison sig ud af rampelyset. Den amerikansk avis 'The Journal' skriver, at hun og Fleron har åbnet en café i Spa, hvor muligheden for at se denne berømthed lokker besøgende til.


Men i Spa's lokalarkiv er der ikke spor af denne café. Måske er det varieté-eventyret i Oostende i sommeren 1897 (La Bonbonniere), som er grundlag for The Journals historie.


Enkelte avisrapporter nævner Lona på travbanen og på restaurant i Paris, og i en senere avisartikel nævnes det, at Lona har en lejlighed dér. Hvad der egentlig er meget sandsynligt.

Billedet nedenfor er taget Reutlinger i Paris mellem 1898 og 1900 (Det Kongelige Bibliotek, billedsamlingen).


Jeg har dog ikke umiddelbart kunne finde den i de digitaliserede franske kilder. Er der nogen, der er velbevandrede i det parisiske kildemateriale fra perioden og kender en vej til at finde lejligheden? Eller måske har fundet den?


26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Historien om Barrison-feberen bygger på meget forskellige materialegrupper. De vigtigste er: Historisk litteratur om perioden i almindelighed Slægtshistorisk materiale om søstrenes (og de andre hoveda

bottom of page