Hvor boede Lona i Paris?

Fra vinteren 1898 til efteråret 1900 trækker Lona Barrison sig ud af rampelyset. Den amerikansk avis 'The Journal' skriver, at hun og Fleron har åbnet en café i Spa, hvor muligheden for at se denne berømthed lokker besøgende til.


Men i Spa's lokalarkiv er der ikke spor af denne café. Måske er det varieté-eventyret i Oostende i sommeren 1897 (La Bonbonniere), som er grundlag for The Journals historie.


Enkelte avisrapporter nævner Lona på travbanen og på restaurant i Paris, og i en senere avisartikel nævnes det, at Lona har en lejlighed dér. Hvad der egentlig er meget sandsynligt.

Billedet nedenfor er taget Reutlinger i Paris mellem 1898 og 1900 (Det Kongelige Bibliotek, billedsamlingen).


Jeg har dog ikke umiddelbart kunne finde den i de digitaliserede franske kilder. Er der nogen, der er velbevandrede i det parisiske kildemateriale fra perioden og kender en vej til at finde lejligheden? Eller måske har fundet den?


21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Læg dit hoved på bloggen!

Historien om Barrison-feberen bygger på meget forskellige materialegrupper. De vigtigste er: Historisk litteratur om perioden i almindelighed Slægtshistorisk materiale om søstrenes (og de andre hoveda