top of page
00964-overbyes-alle-1904.jpg

Overbys Allé 23, stuen

1. maj 1901 til 1. november 1902

Erika Vilhelmina Petrea Barrison flytter til Kalundborg for at tage sig af sin mor i 1897. Men efter moderens død flytter hun atter til København.

Hun er registreret af Københavns politi d. 1. maj 1901 som værende flyttet ind i stueetagen på Overbys Alle 23. Hendes tidligere adresse anføres dog ikke som Kalundborg, men som Svanemosegårdsvej 17 på Frederiksberg.

Overbys Alle 23 er et af 100 nye byggeforeningshuse opført fra 1898 af Valby og Omegns Byggeforening – en arbejderkvarter for bryggeriarbejdere fra Carlsberg.

Hvorfor flytter Erika ikke ind tilbage til indre by – eller de fine nye brokvarterer? Er det for at få en lille have? Eller fordi hun har en forbindelse til Valby? Da hun i 1877 blev gift, blev hun i kirkebogen betegnet som jomfru fra Valby – selvom hun boede i Farvergade og oprindeligt kom fra Kalundborg. Måske har hun boet i Valby før 1874, hvor hun flyttede til indre by. Og måske er det gamle kontakter, der trækker hende til det fine nye arbejderkvarter. Måske ligefrem en ’social’ markering.

Da Erika efter 1½ flytter igen, bliver det til en ny adresse i Valby

Dette postkort er taget fra hjemmesiden ”Valby og København, før og nu” - http://clausib.blogspot.com/

bottom of page