top of page

Om bogen

Fin de siècle – på tærsklen til det 20. århundrede. Gamle værdier står for fald. Nye opfattelser af køn, krop og moral slår igennem. Forlystelsesindustri og forbrugerisme blomstrer, særligt i Paris, Wien, Berlin, Budapest og Bruxelles.

Midt i det hele bryder Barrison-feberen ud. Folk strømmer til storbyernes varieteer for at opleve den populære pigegruppe Sisters Barrison, fem næsten identiske dansk-amerikanske søstre, der begejstrer og forarger med vovede benspjæt og tvetydige sange.

 

Sisters Barrison skaber mode og sætter sindene i kog. Fans køber billeder af Barrisons, klæder sig som Barrisons, opfører sig som Barrisons, og den ene kopigruppe efter den anden ser dagens lys.

 

Men i avisspalterne raser den gamle ordens forkæmpere, og kristne, konservative modbevægelser begynder at organisere sig – i deres øjne inkarnerer Sisters Barrison tidens uvæsen med kvindefrigørelse og eskalerende forlystelsessyge.

 

I pigernes fødeland, Danmark, bliver de helt forbudt, ikke mindst på grund af deres impresario, den erklærede anarkist Wilhelm Fleron, der tidligere har siddet fængslet i København for revolutionær virksomhed.

 

I denne bog følger historiker Hans Henrik Appel Barrison-feberens udbrud og forløb i de forskellige storbyer i 1890’erne og tegner et sansemættet billede af kulturlivet og værdikampene i Europa under fin de siècles brydningstid.

BARRISON_FEBEREN_dummi_edited.png

423 sider. Kr. 299,95
Rigt Illustreret i farver, indb.
Udkommer 9. marts 2020

Haase Forlag
ISBN 9788755913431

 

Bogen kan købes hos din lokale boghandler eller direkte fra forlaget haase.dk her.

Stor tak til Michael Haase og Mette Viking for redaktion, opsætning og inspirerende sparring; til Harvey Macaulay for at udarbejde omslaget; til Tom Havemann for korrekturlæsning; og til Ib Keld Jensen for pressearbejde.

Haase Forlag
bottom of page